080109-rinspeed-x-treme

Rinspeed X-treme – direkt från Alperna

Den schweiziska styling- och tuningfirman Rinspeed har trollat fram en riktig best baserad på Porsche Cayenne. Schweizarna har döpt bilen till Rinspeed X-treme. Klockrent namnval med tanke på utseende och maskineri.

Rinspeed X-treme baseras på Porsche Cayenne med senaste ansiktslyftningen. Tanken med den extrema bilen är att den ska ha allt – optimal väghållning, topprestanda och lyxig ombonad interiör. Intresset för bilar av den här kalibern, främst då utseendet, brukar tas emot svalt här hemma i Sverige. Däremot är intresset oftast på topp utomlands och det finns helt klart en marknad trots dessa miljötider.

Rinspeeds tanke med X-treme är att rejält skilja den från en vanlig Cayenne. Det har de lyckats med mycket tack vare den nya fronten med riktigt stora luftintag, splitters och fenor i spoilern, kraftiga sidokjolar och skärmbreddare samt gigantiska 23-tumshjul skodda med däck i dimensionerna 315/25 R23 som klarar hastigheter upp till 300 km/h. För bästa väghållning har bilen sänkts 35 millimeter jämfört med en standard-Cayenne.

Motorn har en effektsiffra på 600 hästkrafter och lär ge bilen en rejäl knuff när gaspedalen trycks mot mattan. Vilken motor som Rinspeed utgått ifrån berättar inte företaget, men inte helt osannolikt är det den i Turbo S. Några prestandauppgifter finns det inte heller för tillfället.

För att göra bilen komplett har den utrustats med ett sportavgassystem av grövre kaliber och som framkallar det rätta maffiga ljudet genom de fyra kromade ändrören bak på bilen.

Interiört finns det en hel rad olika läderklädslar att välja mellan. Stolarna sägs också vara rejält skålade så att man har kontroll över sin lekamen när g-krafterna ökar. Som tillval finns också, bland mycket annat, ett kraftfullt info- och entertainmentsystem.

Själva stylingpaketet går att köpa till alla Cayenne-modeller, för den som nu är intresserad av det. Tyvärr har vi inga prisuppgifter, men man lär knappast joddla av glädje när man hör prislappen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!