Rolls-Royce Ghost i 24 karat guld

Vill du pimpa din Rolls-Royce Ghost ska du utan tvekan kontakta karosserifirman Fenice Milano. För en kunds räkning har de tagit fram illustrationer på en Ghost klädd både in- och utvändigt med 24 karat guld. Priset? 20 miljoner kronor... plus bilen.

Kommer du ihåg schweizaren Ueli Anlikers guld- och ädelstensbeklädda Mercedes SLR McLaren förra året? Här har du en bil som näst intill kan matcha den. Om man måste välja en så är det som att välja mellan pest eller kolera. Fast du kanske är av en annan åsikt?

 Denna gång handlar det dock inte om ett hemmabygge utan om ett alster från en italiensk karosserifirma vid namn Fenice Milano. För ett par år sedan visade de upp en hiskelig Rolls-Royce Ghost som hade 24 karat guld lite varstans. En känd, icke namngiven person ska ha blivit så förtjust i bilen för två år sedan att han nu lagt en specialbeställning på en likadan fast med extra allt.

 Extra allt i det här fallet betyder extra mycket guld i 24 karat. Först lackeras bilen i en lila kulör, därefter kläs den med guld på frontspoilern, grillen, huven, vindruteramen, listerna runt sidofönstren, handtagen till dörrarna och bagageluckan, sidotrösklarna, bakre stötfångarens nederdel samt fälgkanterna och bultarna. Som om det inte vore nog på utsidan är till och med Spirit of Ecstasy, damen som pryder kylarens topp, utförd i guld.

 På insidan hittar vi, ja du gissade rätt, ännu mer guld. Allt från ratt, dörrsidor och mittkonsol till klocka, vred och knappar är beklädda i den ädla metallen.

 En Rolls-Royce Ghost går loss på mellan två och tre miljoner kronor. Men i det här utförandet kostar det ägaren ytterligare cirka 20 miljoner kronor. Helt plötsligt blev Eric Claptons 30-miljonersstyling av Ferrari 458 Italia vettig. Eller kanske den hemliga beställaren bakom Fenice Milanos Rolls-Royce Ghost är just Eric Clapton? Han kanske har tappat (stäm)skruv?

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!