Romeo Ferraris Cinquone Stradale

Romeo Ferraris Cinquone Stradale – Abarth 500 med 300 hästar

Lilla Fiat 500 i heta Abarth-kläder ger tyvärr bara 135 hästkrafter, eller ja, som Asetto Corse kan man komma upp i 200 hästar. Men det är ingenting mot de 300 hästarna i Romeo Ferraris Cinquone Stradale.

Romeo Ferraris är ett italienskt racingteam som deltager i bland annat det italienska standardvagnsmästerskapet Superstars Series.

 En av teamets tävlingsbilar är Abarth 500-baserade Cinquone Modigliani som med en vikt på 900 kilo och 360 hästkrafter plockade ur den lilla Fiat-motorn på 1,4 liter glider ifrån det mesta.

 Just denna mattsvarta tävlingskärra har man nu byggt om till en gatversion – Romeo Ferraris Cinquone Stradale, där sistnämnda – Stradale – tydliggör att den är för gatbruk.

 Vikt och prestanda är inte riktigt lika vassa som i tävlingsbilen, men näst intill. 1 000 kilo väger den in på och effekten som hämtas ur 1,4-litersmotorn landar på 300 hästkrafter tack vare hjälp från ett rejält stort turboaggregat. Effekten når asfalten via framhjulen.

 Till den bodykittade bilen hör interiör klädd med alcantara, skalstolar i skinn och alcantara samt störtbur. Normalt levereras Cinquone Stradale med två stolar, men fyra ska visst gå att beställa för den som vill.

 Hur snabb den är från stillastående till 100 km/h vet vi inte, likaså känner vi inte heller till toppfarten. Bilen ska presenteras senare i dag och förhoppningsvis kommer lite fler siffror i samband med det.

 Så om du tycker att Abarth 500 (135 originalhästar) är för klen i Esseesse-utförande (157 hk) och i Asetto Corse-utförande (200 hk) eller rent av i Novitec Rosso-utförande (212 hk) så vet du vilken italiensk trimfirma det är som gäller. 300 hästkrafter får du.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!