Rörmokare stämmer Ford-handlare – hans företagsbil är med i kriget i Syrien

En amerikansk rörmokare bytte ut sin Ford-pickup till en nyare. Plötsligt dök hans gamla företagsbil med logotypen intakt upp i samband med ett luftvärnsangrepp i Syrien. Nu har han stämt Ford-handlaren där inbytet ägde rum.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Det var i december förra året som amerikanska rörmokaren Mark Oberholtzer fick sig sitt livs överraskning. I en tweet (meddelande på Twitter) från den islamistiska terrorgruppen Ansar al-Din syntes hans gamla företagsbil med företagets logotyp, telefonnummer och allt. Därefter blev livet ett rent helvete för honom och hans familj.

Efter att bilden på hans gamla bil i samband med ett luftvärnsangrepp i Syrien blev viral (spreds på Internet) fick Mark Oberholtzer och hans familj bland annat ta emot dödshot och några gånger fick de fly staden de bor i, bara för att andra människor trodde att han stödjer terrororganisationer. Enligt honom är hans liv förstört och att hans företaget gick i backen efter bilden på Twitter.

Nu har han stämt den Ford-handlare som tog emot hans bil i oktober 2013. Då bytte han in sin pickup, en Ford F-250, för att plocka ut en ny. Vid inbytet hos Ford-handlaren i Houston, som lite komiskt (om man nu får se det på det viset) ligger på adressen Gulf Freeway (syftandes på Mexikanska golfen), började Mark Oberholtzer att pilla bort sin företagslogotyp på bilen medan han väntade på sin nya bil. Men han blev hindrad av handlaren, de skulle ta bort dekalerna senare utan att riskera skada lacken.

Därefter såldes bilen på auktion i Dallas, för att sedan skickas tillbaka till Houston där den lyftes ombord på ett fartyg med destination Turkiet. Strax därefter dök bilen upp i samband med en eldstrid i Syrien – i händerna på den islamistiska terrorgruppen.

Han har stämt handlaren på en miljon dollar, motsvarande 8,5 miljoner kronor, för den plåga han och hans familj har utsatts för. Inte för att bilen i sig befinner sig mitt i kriget i Syrien, utan för att handlaren inte tog bort hans företagslogotyp ”Mark-1 Plumbing”.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!