Rosa Lamborghini och Bentley för kampen mot bröstcancer

I oktober uppmärksammas bröstcancer och kampen mot sjukdomen världen över. En sydafrikansk lyxbilshandlare har gjort tre lyxbilar knallrosa för att visa sitt stöd i kampen.

I andra länder pågår samtidigt liknande kampanjer för att samla in pengar till och öka medvetenheten om bröstcancer. Bland annat i Sydafrika där, precis som i många andra länder, oktober månad kallas Breast Cancer Awareness Month.

En lyxbilhandlare i Sydafrika visar nu sitt stöd för kampanjen genom att ha slagit in tre bilar i rosa foliering. En Lamborghini Huracán, en Bentley Flying Spur och en Bentley Continental GT Speed Cabriolet.

Vi hoppas att bilhandlaren även bidragit med en slant till forskningen som ska försöka besegra bröstcancern, kvinnans vanligaste cancerform. Varje dag insjuknar omkring 20 svenska kvinnor i bröstcancer.

Extrafakta: det finns även något som heter Blå Bandet. Det kampen mot prostatacancerns motsvarigheten till  Rosa Bandet. Internationella prostatacancerdagen infaller 15 september varje år. Omkring 25 svenska män diagnostiseras dagligen för prostatacancer.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!