Ruf Panamera XL – bara för Kina

När Ruf satsar på den kinesiska marknaden blir det inte med en vråltrimmad Porsche 911 den här gången. Istället bygger Ruf om den större Panamera som får en 15 centimeter längre hjulbas.

Kineserna fortsätter fascineras av långa lyxbilar. Förra året blev Kina Rolls Royce största marknad och i år lanserar Ruf den specialbyggda Panamera XL som med förlängd hjulbas ska fånga de kinesiska kunderna. Även Porsche själva väntas släppa en förlängd Panamera senare i år.

 Tack vare både vinkelslip och extra plåt i bilen har hjulbasen i Panamera XL vuxit 40 centimeter jämfört med Porsche Panamera. Även bakdörrarna har blivit längre och ny totallängd är 537 centimeter, vilket fört med sig en ny vikt på 1 960 kilo. V8:an på 4,8 liter kommer från Panamera S och trimmas från 400 hästkrafter blankt och 500 newtonmeter till 420 hästkrafter och 510 newtonmeter.

 Porsches egna förlängda Panamera kommer inte växa riktigt lika mycket, utan väntas få en 15 centimeter längre hjulbas när den lanseras på den kinesiska marknaden senare i år. En ansiktslyft Panamera är inplanerad till 2013 och senare i år kommer en trimmad Cayenne i Ruf-tappning och döps i samma veva om till Ruf Freiheit.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!