Foto: Svampen

Så kör du INTE en hillclimb

Hillclimb är en tävlingsform som är mycket populär hos många bilentusiaster. Under exempelvis Goodwood Festival of Speed kan man se mängder av videos av helt sjuka hillclimbs som går i mäktig fart. Dock går det inte alltid så bra när folk försöker sig på tävlingsformen.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Denna videon är från en hillclimbtävling i Schweiz där vi kan se en liten formel-bil försöka sig på starten av en hillclimb. Nyckelordet är "försöka", för föraren kommer inte längre än ett par meter innan hen tappar kontroll över baken på bilen och sladdar rakt igenom en grind och rätt in i fronten på en helt oskyldig Opel Zafira som står parkerad vid sidan om banan.

Ett hett tips till nästa gång kan vara att inte bara trycka gaspedalen i botten direkt i starten och hoppas på det bästa, för då kommer det alltid gå på samma sätt som i videon.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!