Så lätt skrotar du bilen på Nürburgring

Nürburgring är okänd för sin lömskhet – om man inte håller tungan rätt i munnen är det ofta räcket som gäller.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Vi har genom åren sett mängder med krascher på Nürburgring. Höga farter och många gånger oförsiktiga förare som leder till våldsamma avåkningar, ibland med förödande resultat.

Här har vi ytterligare en sådan krasch med förödande utgång – för bilen, inte för föraren (däremot hans plånbok). Vi ser tyvärr inte vad som orsakade avåkningen, men Schwedenkreuz är ökänt förrädisk då många avåkningar sker just där. En aning för hög fart på rakan innan vänsterkurvan, som bär ett namn som ska påminna om svenska soldaters avrättning av styrande personer i området 1638, är en trolig orsak och som många gånger leder till att två eller fler hjul kommer ut i gräset. Det har hänt förut, och det fortsätter att hända.

Det ser nästan ut att gå långsamt när bilen väl slår i skyddsräcket, ändå blir denna Honda Civic Type R av föregående generation rejält tillknycklad på grund av de många rundslagningarna.

Notera staketet till höger om banan. Det tillkom under vintern som en del i Nürburgrings plan att bli en säkrare bana med färre (allvarliga) olyckor.

Missa inte att läsa vår ultimata guide till hur man kör på Nürburgring.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!