Saab 99 Turbo Foto: Teknikens Världs arkiv

Saab-mannen får ledvärk i andra bilar

I gårdagens Verkligheten i P3 fick vi lyssna till brev som svenska medborgare skickat till vår statsminister. Ett av breven var skrivet av ”Saab-mannen” och är väl värt några minuter för dig att lyssna på.

Ni som gjorde som övertecknad i går, satt i bilen på väg någonstans och lyssnade på Verkligheten i P3, kanske öppnade upp öronen lite extra, kanske med ett leende på läpparna, när det var dags för Ivar, en person som Sveriges Radio döpt till ”Saab-mannen”, att berätta om sina band till Saab.

 Ivar, eller Saab-mannen som vi härmed också kallar honom, har skickat in ett brev till statsminister Reinfeldt angående Sveriges guldreserv i USA. När hans brev läses upp i radio och Verkligheten-reportern ringer upp honom kommer samtalet raskt in på hans kärlek till Saab och hur han inte kan tänka sig bilar av andra märken.

 Det är absolut värt att lyssna på, så klicka på play-knappen nedan och spola fram till minut 15.45 och lyssna hela vägen fram till minut 21.22.

OBS! Den Saab 99 Turbo du ser på bild här ovan har ingenting med Saab-mannen att göra.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!