Säl på väg skapade kaos på E45

I förra veckan kunde vi berätta om en tjur som gått lös på E6 utanför Helsingborg. Denna vecka var det dags för ännu ett djur att skapa kaos på en motorväg – en säl på E45 utanför danska Århus.

Det är relativt vanligt förekommande med vilt på våra vägar, men just sälar är nog en av de mer ovanliga viltolyckorna. På motorvägen E45 i danska Århus varder dock just en säl som kom att orsaka trafikkaos. En seriekrock tros ha uppkommit till följd av uppståndelsen kring djuret, och polis tillkallades. Tyvärr hann dock sälen bli påkörd och avlida av skadorna innan någon patrull kunde anlända.

Det är oklart varifrån sälen kom, men att den skulle tagit sig dit från havet verkar osannolikt, säger Carsten Dahl vid Östjyllandspolisen i ett uttalande. Huvudteorin är i stället att den hade ramlat av på vägen i samband med en transport.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet