Se hjälmen utvecklas genom tiderna

En hjälm är en hjälm, och de har väl sett typ likadana ut genom alla tider? Fel. Från tidigt 1900-tal har hjälmen förändrats en hel del, både inuti och utanpå. Här kan ni se över 100 år av hjälmar på drygt två minuter.
Mattias Skantze

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Det kan vara svårt att tänka sig att man en gång i tiden endast körde med något som är bäst beskrivet som en mössa medan man tävlade inom motorsport. Som tur är har hjälmsäkerheten utvecklats en hel del sedan dess, annars skulle nog inte ”halo”-systemet vara första prioritet för att skydda huvudet på förarna i F1.

Inte nog med att det är häftigt att se hjälmen utvecklas genom tiderna i den här videon, vi får även se en del hjälmar som fått ta rejält med stryk. Att se bilder av krossade visir och spruckna hjälmar styrker verkligen hur viktigt det är att de fortsätter utvecklas.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!