Se upp för flygande yxor på vägen

Älgar, rådjur, andra bilar, gångtrafikanter, cyklar… Listan på saker att se upp för i trafiken kan göras lång. Men hur ofta tänker du på att undvika flygande yxor?

En av den senaste veckans märkligaste nyheter har rapporterats av nyhetsbyrån AP och utspelats sig i samhället Topsfield strax norr om Boston i delstaten Massachusetts i USA. I bilder som nu har spridits på Internet via tidskriften Huffington Post ses hur en yxa flugit in genom en personbils vindruta och fastnat på instrumentpanelen.

Enligt delstatens poliskår skedde olyckan vid klockan elva-tiden i onsdags gångna veckan, och yxan ska ha studsat av flaket på en trädgårdsmästares lastbil, som låg framför den drabbade bilen på vägen. Passageraren i den träffade bilen ska enligt polisuppgift vara ”skakad” av händelsen men i övrigt oskadd.

Lastbilens förare, hemmahörande i samhället Peabody i samma delstat, tilldelades böter på 200 dollar – motsvarande knappt 1 400 kronor, för att inte ha säkrat sin last ordentligt. Men i sammanhanget kanske alla inblandade ska vara glada över att inte resultatet blev värre än så.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!