Foto: Bilweb Auctions

Skrotbil såld för nästan en kvarts miljon kronor

Volkswagen Typ 1 från 1951 med delad bakruta och soltak var ett av huvudnumren hos Bilweb Auctions stora auktion i veckan och såldes för en rekordsumma.

– Ja, för dom flesta är nog detta skrotbilar men för oss som älskar gamla folkvagnar handlar det om eftersökta rariteter. En VW bubbla av Typ 1 med delad bakruta betingar ett högt värde även om den är i skick som liknar en skrotbil, säger Michael Luft, ansvarig för Bilweb Auctions.

Samtidigt som den ena Bubblan gick för 230 500 kronor såldes ett ännu tidigare exemplar från 1950 med delad bakruta för 98 500 kronor. Skicket var dock sämre och bilen saknade soltak.

Inte riktigt i nyskick, denna Typ 1 från 1950. 98 500 kronor såldes den för under auktionen. Typ 1:an på bilden högst upp, från 1951, gick för betydligt mer pengar – 230 500 kronor. Foto: Bilweb Auctions

Bilauktionen, som startade i onsdags avslutades i torsdags, kan du läsa mer om här i en tidigare artikel.

Besök auktionssidan för att se samtliga objekts slutpriser.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!