Slovakien påminner om säkerhet - med krock-montage

Olyckor händer överallt i världen på alla olika sorters vägar. I tunnlar kan det emellertid vara större risk att krocka, då det kan vara svårt att se långt framåt och väggarna oftast är mycket nära.
Mattias Skantze

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Det slovakiska företaget NDS ansvarar för konstruktionen av landets motorvägar, och även reparation och underhåll av dem. De har publicerat denna film med övervakningsbilder på krockar i landets tunnlar som en påminnelse på att man ska tänka på säkerheten när man kör.

Vad som orsakar vissa av krockarna är oklart. Exempelvis den första kraschen i filmen, där föraren helt enkelt kör rakt fram och in i staketet som sedan kastar bilen högt upp i luften. Sättet som budskapet framställs på är en aning tveksamt, men budskapet är ändå viktigt. Tänkt på att köra på ett säkert sätt i tunnlar - gör man ett misstag kan det kosta bra mycket mer där än på öppen väg.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!