Åtta motorcyklar i smuggelbagage

Smugglarkompis hade åtta motorcyklar i bagaget

Den rumänska smugglare vi skrev om i går som hade en BMW X6 i bagaget visade sig två dagar senare ha en ukrainsk kompis som på samma vis stuvat in åtta hojar där bak.

Den ungerska gränspolisen är på hugget. Bara två dagar efter att de haffat en rumänsk smugglare med en totalt demonterad BMW X6 i bagaget på sin Volkswagen LT-skåpbil haffade de ytterligare en smugglare med samma tillvägagångssätt. Denna ukrainska smugglare, även han med en Volkswagen LT, försökte ta sig in i Ungern med otillåten last.

När polisen öppnade bakdörrarna fann de en massa flyttgods i kartonger och säckar. Men när de plockade ut prylarna upptäckte de ytterligare svarta säckar gömda bakom. Dessa säckar innehöll inte mindre än åtta demonterade motorcyklar. När polisen slog på motorcyklarnas identifikationsnummer i sin databas upptäckte de att dessa, precis som med X6:an ett par dagar tidigare, var stulna i Italien.

 Den ukrainska smugglaren väntar nu åtal.

De båda smugglarna som åkt fast i Ungern på kort tid har förmodligen fått andra likasinnade smugglare att tänka till vid nästa transport: att inte använda Ungern som transitland. Eller så tänker de om och hittar på ett annat finurligt sätt att ta tjuvgodset genom landet.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!