060529_audi_q7

Snabbare Fetare Q7

Som om inte originalet vore tillräckligt nog. Tuningföretaget Nothelle lanserar en ny version av redan bamsiga Audi Q7. Värstingmodellen blir en kompressormatad best på 500 hästkrafter.

Redan när Teknikens Värld testade Q7 med diesel V6:ans i nummer 8 fick den snudd på full pott i omdömet av motorn. Nu chipstrimmar tuningfirman Nothelle den till 300 hästkrafter och 600 newtonmeter. Dessutom erbjuder man en kompressomatad version av 4,2-liters V8: an, på hela 500 hästkrafter.

För att matcha den ökade effekten har bilen sänkts och försetts med ett nytt uppgraderat bromssystem. Utseendemässigt förändras bilen genom en delvis ny front som ska reducera lyftkrafterna i högre farter. Ett nytt bakparti kompletterat med sidokjolar och en takspoiler för att öka stabiliteten. Bilen skos med 22 tums fälgar i 10 tums bredd. Däcken levereras av Kuhmo i dimensionen 295/30.

En ny inredning i skinn och olika multimediaanläggningar kan också beställas av den som önskar. Resultatet blir enligt tuningföretaget Nothelle ett smakfullt allroundfordon för såväl restaurangbesök som snabb motorvägsförflyttning och terrängkörning. 

Om kunderna har samma uppfattning får framtiden utvisa. 

För priser och mer info nothelle.com

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!