070313_miniworks

Snabbare Mini Cooper S

För dig som tycker att de 175 hästkrafterna i nya Mini Cooper S inte räcker finns snart ett alternativ. Med trim från John Cooper Works blir effekten 192 hk.

John Cooper Works, Minis egna tuningfirma, är snart klara med prestandaversionen av nya Mini Cooper S. Från mitten av 2007 går den extrapotenta versionen att beställa. För den som nöjer sig med de optiska uppdateringarna går dessa att beställa separat.

Mini Cooper S John Cooper Works (långt namn!) ökar effekten hos den 1,6 liter stora motorn med dubbla turboaggregat till 192 hästkrafter. Det förbättrade vridmoment är 250 Nm mellan 1 750 och 7 000 r/min. Overboost-funktionen ger korta stunder upp till 270 Nm. 

Effektökningen har åstadkommits med optimerat avgassystem, sportluftfilter och nytt elektroniskt styrsystem för motorn. Tyvärr finns ännu inga prestandauppgifter. 

Det är inte bara motorn som justerats. För att öka på racingkänslan finns ett sportchassi som är 10 millimeter lägre, perforerade främre bromsskivor, 18-tumsfälgar och ett aerodynamisk karosspaket. Som avslutning finns ett program med kolfiberkomponenter för bakvingen, luftinsläppen, ytterbackspeglarna och bakluckans öppningsgrepp.

I kupén märks sportstolar, sportratt (i läder eller alcantara) och även här detaljer i kolfiber, eller kolfiberförstärkt plast för att vara exakt. 

Varken priset för John Cooper Works-bilen eller delarna för eftermontering är klara.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!