Snurrar 720 grader utan att krascha

Att snurra i utgången av en kurva brukar inte sluta så bra. Ofta slutar det med krasch och så är loppet kört. Men den här föraren lyckas snurra inte bara ett utan två varv och ändå undkomma utan en skråma.

Platsen är Adelaide, Australien, serien är Audi R8 LMS Cup och föraren heter Yasser Shahin. Klippet är hämtat från tidskvalet.Shahin får problem i utgången av en högerkurva och hamnar snabbt på tvären. Däcken ryker och bilen snurrar, men som tur är är R8:an tillräckligt långt ifrån barriärräcket för att inte slå i. Audin hinner snurra 720 grader innan farten är så pass låg att Shahin kan få ordning på bilen och fortsätta framåt i kontrollerad takt.Som vi kan se i klippet väljer Shahin att gå i depå kort därpå. Både för att byta däck – men kanske också för att andas ut.Hur gick det då för Shahin i tidskvalet? Jo han lyckades köra till sig en fjärde startruta. Ännu bättre gick det i kvalet till race två. Där knep han pole position.Se de rykande piruetterna i klippet ovan!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!