Spåra billigt bränsle med ny app

Finsk smartphone-app ska ge svenskarna bättre koll på bränslepriserna. Nu lanseras Fuel Fellow, även känd som Tankille, – och är gratis.

I dag lanseras gratis-appen Fuel Fellow som hjälper dig att hitta det billigaste bränslet i din närhet eller längs den planerade rutten. Appen finns för både Android och iOS och är en så kallad crowdsourcingtjänst med aktiva användare som uppdaterar prisuppgifterna.

Totalt omfattas 2 778 stationer, inte bara de stora aktörerna utan även namn som Börjes Tankcenter, Oljeshejkerna Johnsson, Runes Bensin och Tankvärt.

Appen är inte ny utan lanserades som Tankille i Finland våren 2016. Tjänsten har i dag över 74 000 registrerade användare och beräknas ha sparat dessa 35 miljoner kronor.

90 procent av användarna säger sig i en färsk undersökning använda sig av appen minst en gång i månaden och 92 procent skulle rekommendera tjänsten för en vän.

– Jag var inte intresserad av att jämföra priserna med städer. Jag ville se priserna där jag är eller vart jag ska. Kommunernas gränser är artificiella och jag kör i flera kommuner, säger appens grundare Riku Pelander.

Fuel Fellow är inte ensam eller först. Redan 2011 tipsade vi här på teknikensvarld.se om olika appar i jakten på billigt bränsle.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!