061017_hamann_m6

Sportigare BMW M6 från Hamann

Känner du att BMW M6 är tråkig och intetsägande? Då kanske Hamanns senaste påfund, M6 Edition Race, är något för dig.

Känner du att BMW M6 är tråkig och intetsägande? Då kanske Hamanns senaste påfund, M6 Edition Race, är något för dig.

BMW M6 har samma prisbelönta och hyllade V10:a som sitter i M5. Dryga 500 hästar kommer ur den motorn och vore det inte för en liten elektronisk spärr skulle den troligtvis göra långt över 250 km/h. Tyska trimningsfirman Hamann tycker tydligen att 250 inte räcker. Därför har deras version av M6 självklart ingen tråkig elektronisk spärr kvar. Det är första steget mot att göra en Edition Race av en vanlig M6.

När det är klart ger de sig på datoriseringen i motorn och vipps har du 60 hästkrafter till. När de små ingreppen är gjorda toppar BMW M6 320 km/h. 

Toppen säger du, men den är fortfarande tråkig och intetsägande. Lugn, bara lugn, Hamann har bot mot utseendet också.

Ett kjolpaket sätts på runt hela bilen, fälgarna byts ut till 19-, 20- eller 21-tums och två helt klart sportiga spoilers skruvas fast baktill. Fronten blir om möjligt ännu mer skräckinjagande i och med att luftintagen längst ner ute på kanterna byts ut mot väldigt sportiga dimljus. Dörrarna byggs om något till den modernare vingstilen och öppnas nu uppåt. Du kommer dessutom 30 mm närmare marken tack vare en sänkningssats.

Är du intresserad av att köpa en BMW M6 Edition Race by Hamann kan du hitta kontakter www.hamann-motorsport.de

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!