Stackars Scania-lastbil... fast i hamnkranen 20 meter över marken

Detta är ingen vanlig syn. Bland alla containerlyft i Rotterdams stora hamn förra veckan hängde en Scania-lastbil med på en hissnande tur.

För en vecka sedan fick hamnarbetare och lastbilschaufförer i Rotterdam, Europas största hamn, se ett lyft av annorlunda karaktär. I en av containrarna satt fortfarande lastbilen kvar, en Scania vad vi kan se. Man hade helt enkelt missat att lossa containerns förankring i trailern och hela ekipaget hängde med upp i luften.

Nu är vi inte några experter på hamnar, kranar och framför allt inte på containrar, men skulle det röra sig om så kallade Hi Cube-containrar (2,9 meter höga, det vill säga lite högre än standard) så betyder det att lastbilen befinner sig nästan 20 meter upp i luften (fem containrar plus lite till). Vi hoppas att lastbilschauffören inte hade slumrat till utan att han reagerade när hans hytt började stiga till väders. Dörren på höger sida är öppen vilket kan vara ett tecken på att chaffisen förblev en landkrabba.

Klicka på bilderna nedan för att se dem i större format där du verkligen får se avståndet mellan mark och lastbil.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!