Stäng bakluckan på bilen innan du kör – annars går det så här illa

Det gäller att tänka sig för innan man sätter sig bakom ratten för att köra iväg.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Olyckan på filmen spelades in i Saudiarabien för knappt två veckor sedan. En lastbilschaufför har glömt att fälla ned flaket, något som borde synas i backspeglarna – åtminstone via fordonets skugga på vägen. Trots att medbilister försöker göra föraren uppmärksam bränner denne rakt in i en stor vägskylt.

Denna typ av olyckor börjar bli allt vanligare, kanske beror det på mer stress i samhället eller så är det bara en väldigt gångbar grej att visa upp på YouTube. Vi lägger vår röst på sistnämnda alternativet. För bara några månader sedan såg vi motsvarande olycka i Malmö, men då var det en bro som fick på käften.

Om vi skulle applicera detta på oss vanliga bilförare, främst vi som kör kombibilar, så skulle man kunna likställa det med att glömma stänga bakluckan. Nu finns det inte så låga vägskyltar och broar som tur är, men det finns andra låga passager, exempelvis garageinfarter.

LÄS OCKSÅ: Det finns en bro... som äter lastbilar på löpande band

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!