081103-forester-sema Foto: Picasa 3.0

Subaru Forester – i två nya SEMA-versioner

Vadå presidentval? När den stora SEMA-mässan öppnar sina portar i morgon riktas världens blickar mot Las Vegas. Merparten av världens biltillverkare bidrar med bilar. Så även japanska Subaru som skickar två specialpreppade versioner av Forester.

Medan nästan hela övriga mediekåren låser in sig på rapportering om presidentvalet i USA försöker vi här på Teknikens Värld ha ett öppnare sinne. Det finns faktiskt andra saker här i världen. Till exempel SEMA Show världens största mässa för tillbehör och styling. Med start i morgon den 4 november visas en överväldigande mängd styling- och tuningprodukter fram till på fredag. Subaru är en av de biltillverkare som har varit tidigt ute och redan avslöjat vilka bilar de skickar till Las Vegas. I blickfånget står två versioner av Subaru Forester – Forester XTI Concept och Forester Mountain Rescue Concept.

Forester XTI Concept är något så enkelt, och förmodligen även underhållande, som en Impreza WRX STI i Forester-skepnad. Den rappa 2,5-litersboxern har dock inte lämnats orörd. Ett nytt avgassystem höjer effekten från 300 till 315 hästkrafter. Vridmomentet höjs från 393 till 406 Nm. Med lite tur kan detta SEMA-koncept ge upphov till en riktig Forester WRX STI.

Forester Mountain Rescue Concept beskrivs av Subaru som en hyllning till dem som arbetar med livräddning i världens olika fjällsystem. Bilen, som baseras på en vanlig Forester 2,5 XT, har tagits fram i samarbete med Detroit-baserade Specialized Vehicles. Med ett nytt luftfjädringssystem kan markfrigången höjas från 22 till 35,5 centimeter. Drivlinan har inte begåvats med några förändringar. En behändig 4 300 kilos vinsch har dock monterats i fronten.

Läs mer

Provkörning

Test

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!