091104-subaru-trix

Subaru TRAX STI – när vinterdäck inte räcker till

2009 års SEMA Show har redan dragit igång i Las Vegas heta ökensand. Trots det varma klimatet visar Subaru en riktig snöleopard. Se klippet när Ken Block tar en larvfotsförsedd Subaru Impreza på en tur i skidbacken.

 Kombinationen av en Subaru Impreza WRX STI och larvfötter är lika udda som fantastisk. Redan i ursprungligt skick är Imprezan en tillförlitlig vinterbil men i det utförande som visas på SEMA i Las Vegas den här veckan är den förmodligen några resor värre.

Bilen som visas i Lase Vegas är i grunden en vanlig Impreza WRX STI men efter en visit hos amerikanska Vermont SportsCar är det inte mycket som är sig likt. Förutom det uppenbara – att hjulen har ersatts av larvfötter – har amerikanerna rivit ut det mest ur interiören och svetsat fast en rullbur och satt dit Recaro-stolar. För säkerhets skull har de även monterat ett brandsläckningssystem.

Motorn är den vanliga 2,5-litersboxern men med uppskruvad turbo och ny ECU-enhet får man ut inte mindre än 400 hästkrafter och 542 Nm, vilket kan behövas för att kravla sig igenom den tyngsta blötsnön och ta sig upp för branta och isiga backar. I videoklippet nedan visar den amerikanska rally- och stuntföraren Ken Block att båda dessa manövrar är fullt möjliga i TRAX STI. Vad vi inte får se i videon eller på bilderna är den specialbyggda kolfibersläden som kan hängas på baktill och ge skjuts åt upp till fyra trötta skid- eller snowboardåkare. Även släden är utrustad med Recaro-stolar, eluppvärmda så klart.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!