Teknikens Värld pratar självkörande bilar i Sveriges Radio

Allmänheten blir allt mer nyfiken på de självkörande, de så kallade autonoma, bilarna. Av den anledningen var Erik Wedberg i dag och berättade mer om tekniken i Sveriges Radio P4 Extra.

I dag gick premiärturen för den förarlösa bussen i Kista utanför Stockholm som vi skrev om för en månad sedan. Sveriges Radio var på plats att uppleva hur det är att åka buss som saknar förare. Reportaget sändes under eftermiddagen i SR P4 Extra med Erik Blix. Som gäst i studion hade han Teknikens Världs Erik Wedberg som berättade mer om hur den självkörande tekniken utvecklas, dess begränsningar och hur framtiden kommer att se.

Intervjun med Erik Wedberg kan du höra i spelaren nedan om du spolar drygt 1 timme och 7 minuter in i klippet. Är du nyfiken på att höra Sveriges Radios Anders Hildemar Ohlssons recension av den förarlösa bussen börjar du lyssna redan knappt 1 timme 3 minuter in i klippet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!