Foto: Jalopnik.com

Tesla-föraren ”råkade trycka på fel pedal”

Bloggen Jalopnik har grävt vidare i den lätt bisarra krocksituation som vi kunde posta bild på i går. Det visar sig nu att Tesla-ägaren inte var nybliven kund, som det först sades, utan skulle ladda bilen på en snabbladdstation när olyckan inträffade.
Bilden på Tesla-olyckan som vi publicerade i går Foto: s1lentway

Gårdagens stora snackis, både hos oss och bland er läsare, var en bild som dykt upp på Internet föreställande en Tesla-ägare som försatt sig själv och sin bil i en prekär situation. De tidiga uppgifterna gällande den lätt bisarra krocksituationen gjorde gällande att Tesla-ägaren bara en kort stund innan olyckan skedde skulle ha köpt bilen i fråga. På vägen ut från bilhandlaren skulle hen ha krockat in i handlarens egen skylt.

Detta kom dock från obekräftade vittnesuppgifter, och när nu bloggen Jalopnik gjort en noggrannare undersökning av omständigheterna verkar det i stället vara fallet om att föraren av bilen hade ägt sin Tesla under ett par månaders tid – och vid tillfället för olyckan var på väg att ladda sin bil vid den snabbladdstation som Tesla låtit montera i anslutning till bilhallen.

I stället för att lägga i växelväljaren i backläge så ska föraren ha råkat behålla bilen i läge för färd framåt. Och när bilen i stället för att backa börjat rulla framåt, i panik råkat trycka gaspedalen i botten i stället för bromsen. Enligt nya vittnesuppgifter ska personen helt enkelt ha ”råkat trycka på fel pedal”, med andra ord ett misstag med lika stor sannolikhet att ske i någon annan bil.

Men trots att omständigheterna kring det mänskliga misstaget kanske inte var fullt så prekära som det tidigare antagits så får vi säga att bilden i sig var spektakulär nog att säga mer än rätt många ord.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!