Tesla Model S kör över Mercedes E-klass – bokstavligt talat

Nej, det handlar inte om någon försäljningsstatistik eller någon prestandajämförelse där den ena är värre än den andra. Vi menar det vi skriver – Tesla Model S kör över Mercedes E-klass.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Strax norr om London möttes förbigående i förra veckan av en märklig syn. En blå Tesla Model S 70d stod med fronten tillknycklad efter att ha kört in i entrén till en Mercedes/Smart-handlare. Bakom Teslan stod en ny Mercedes E-klass som var än mer tillknycklad av en kraft som kom... uppifrån.

Hur det hela gick till är det – märkligt nog – ingen som vet, men Tesla-föraren har på något vis missbedömt en cirkulationsplats som ligger på andra sidan häcken som i sin tur är placerad någon halvmeter ovanför/bakom Mercedesen.

Det kan ha varit alkohol med i bilden, men det kan lika gärna ha varit en förare med en högerfot som inte är van att hantera 334 hästkrafter i två ton bil som gör 0-100 km/h på 5,4 sekunder.

Ingen uppges ha skadat sig vid olyckan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet