Tesla Model S P100D slagen till sist – av McLaren 720S

Världens accelerationssnabbaste produktionsbil, Tesla Model S P100D, har mött sin överman. McLarens nya superskapelse 720S fullkomligen massakrerar den amerikanska elbilen i detta accelerationstest.

Vi vet inte hur många filmer det finns på YouTube där vi ser 

Tesla Model S P100D spöa supersportbil efter supersportbil. Många är de i alla fall, för bara en månad sedan var det Lamborghini Aventador SuperVeloce som fick se sig slagen över kvartsmilen och så sent som i går visade vi hur Model S P100D vann över några av världens snabbaste supersportbilar över samma sträcka i ”världens bästa dragrace”.

Teslas populära elbil i värstingutförande är erkänt snabb, på papperet står att läsa 0-100 km/h på 2,4 sekunder, snabbare än någon annan gatlegal produktionsbil.

Men nu har Model S P100D mött sin överman i form av McLarens nya Super Series-bil 720S, en bil som tyvärr inte var med i årets ”världens bästa dragrace”. I ett bara några timmar gammalt YouTube-klipp, upplagt av DragTimes som spottar ur sig just accelerationsjämförelser mellan bilar, får vi se McLaren 720S mer eller mindre pulverisera Tesla Model S P100D Ludicrous. Teslan är dock snabbare den första biten i och med att den (på papperet) är en halv sekund snabbare än 720S i 0-100 km/h. Men därefter kommer McLaren 720S igång och distanserar Teslan enkelt.

Vill du skippa förhandssnacket spolar du fram till 1,49 i filmen.

MISSA INTE

Provkörning av McLaren 720S

Provkörning av Tesla Model S P100D Ludicrous+

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!