Tesla Model S P85D höjer ribban... tar sig an Lamborghini Aventador

Nu bjuds vi på film nummer två där en Aventador-ägare imponeras av Tesla Model S P85D och hur accelerationssnabb den är.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

För snart två veckor sedan visade vi er en film där en Tesla Model S P85D hade accelerationslekstuga med en Ferrari 575M Maranello. Filmen slängdes upp på ”tuben” av en Lamborghini Aventador-ägare som vid provkörning av Teslan imponerades stort av hur snabb elbilen är med dubbla elmotorer på 701 hästkrafter och fyrhjulsdrift. Han skrev då hur Teslan rastade både Ferrari-bilar och Audi R8:or utan att de hade en chans. Han skrev också att hans egen Aventador LP 700-4 hade svårt att hänga med i accelerationen och att Lambon hade hunnit ikapp först vid 80-90 km/h och att låg en halv billängd framför först vid 110-120 km/h.

Det är alltså Aventador-jämförelsen vi får se på film nu.

Lamborghini Aventador LP 700-4 har 700 hästkrafter plockade ur en V12-motor. Alla fyra hjulen står för drivningen. Bilarna är på så sätt ganska likvärdiga. All övrig teknik skiljer dem åt rätt kraftigt. Aventador gör 0-100 km/h på 2,9 sekunder medan Tesla Model S P85D behöver 3-4 tiondelar extra. Toppfartsmatchen vinner Aventador klart. 354 km/h mot Teslans 249 km/h.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer