Tesla Model S P85D slår världsrekord på kvartsmilen!

Dessutom förnedrar den en Dodge Challenger SRT Hellcat på samma gång...

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

På startlinjen i filmen får vi se gammal mot ny teknik. 717 hästkrafter V8 mot 701 hästkrafter elmotorer. Bakhjulsdrift mot fyrhjulsdrift.

Låter jämnt, va? Bortsett från fyrhjulsdriften... faktiskt inte, det är inte i närheten av att vara jämnt.

Medan Dodge Challenger SRT Hellcat knappt rör sig framåt på grund av för mycket muskler över bakhjulen sticker Tesla Model S P85D iväg som ett skott och slår till med nytt världsrekord för elbilar över kvartsmilen (402 meter).

Tiden för Teslan blev 11,683 sekunder (Challengern fick 17,467 sekunder) med en slutfart på 184,45 km/h (Challengern nådde 133,16 km/h).

På papperet gör Model S P85D 0-96 km/h på 3,2 sekunder medan Challenger SRT Hellcat behöver ytterligare tre tiondelar på sig (3,5 sekunder om matematikkunskaperna har tagit paus). På papperet står det också att Challengern gör kvartsmilen på 10,8 sekunder, men då behövs det uppenbarligen däck med mer fäste än vad vi ser här.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!