The Homer har blivit verklighet

Delar du Homer Simpsons dröm om den perfekta bilen? Då kanske du också har suktat efter The Homer, bilen som ödelade Powell Motors. Nu har den fiktiva bilen blivit verklighet.

Det var egentligen bara en tidsfråga och konstigt att det inte hänt tidigare, men nu har The Homer blivit verklighet. The Homer har byggts för att tävlas i 24 Hours of LeMons som är en serie uthållighetslopp i USA, enbart för bilar som kostar under 500 dollar. För oinvigda kan den gröna bilen se ut som vilken misshandlad BMW E30 som helst men alla Simpsons-fantaster vet bättre.

The Homer är bilen som utvecklades av Homer Simpson på uppdrag av dennes halvbror Herbert Powell som ägde Powell Motors. Herbert Powell var trött på sina överbetalda ingenjörer som enligt honom hade förlorat kontakten med den vanliga amerikanska bilköparen och bad därför Homer att leda utvecklingen av en bil så som han skulle vilja ha den. Det slutade med en monstruös bil, stark som en gorilla och med särskilt avskilt utrymme för barnen, och en prislapp på 82 000 dollar. Lanseringen blev en flopp och ett barskrapat Powell Motors köptes upp av Komatsu Motors.

 Nu väntar vi bara på att någon bygger en Canyonero – bilen som luktar som en stek och rymmer 35…

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet