Top Gears prisvärda bil till salu

Under Clarkson, May och Hammond-åren i Top Gear användes totalt fyra bilar i segmentet som gick under namnet ”stars in a reasonably priced car”. Denna Kia Cee'd, eller Cee-apostrof-d som Clarkson sade, är den tredje i skaran och användes under fem säsonger mellan 2010-2013.

Nu är den till salu på Ebay i Storbritannien och budet är i skrivande stund uppe i 2 350 pund, cirka 26 000 kr. För det får du en Kia Cee'd med 1,6-liters bensinare med 120 hästkrafter som rullat drygt 1 150 mil, varav 480 mil i Top Gears ägo, en riktig lågmilare alltså.

Den har även en rejäl störtbur i stället för baksäte, sportstolar fram och konstigt nog en automatlåda. Det sistnämnda kanske för att underlätta för kändisar ovana med manuell låda.

Under dess tid i rampljuset rattades den runt Dunsfold-banan av 24 kändisar och självklart av The Stig. Snabbast runt banan i denna bil var bland annat Top Gears nye programledare Matt LeBland, Rowan Atkinson, Michael Fassbender och Tom Cruise. Cruise lyckades även köra på två hjul i den vilken du kan se nedan.

Övriga bilar som användes i segmentet var Suzuki Liana, Chevrolet Lacetti och denna Cee'd ersattes av en Opel Astra.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!