Totalt galen polisjakt i Ryssland på film!

En rysk, jobbsökande konditor har dragit världens blickar till sig. Inte för några fina bakverks skull, utan för biljakten som uppstod när han drog till sig polisens uppmärksamhet.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Riktiga polisjakter på film är man inte bortskämd med. Eventuellt om man slaviskt följer amerikanska tv-programmet Cops.

Nu berör detta dock inte USA utan forna antagonisten Ryssland. Närmare bestämt staden Irkutsk i södra Sibirien, alldeles intill världens djupaste sjö – Bajkalsjön, vars största djup mäter 1 642 meter. Se där, där fick du en liten geografilektion på köpet.

I den några dagar gamla filmen, som polisen själva lagt ut på sitt officiella YouTube-konto, får vi se en 24-årig konditor som under sitt jobbletande har begett sig till just Irkutsk. Väl där drar han polisens uppmärksamhet till sig då hans ”bakbevingade” Toyota saknar riktiga registreringsskyltar. I stället för att stanna när polisen signalerar är det plattan i mattan som gäller. Konditorn bakom ratten är nämligen inte bara jobbsökande, han är även full.

Det leder till en riktig biljakt av sällan skådat slag. Sladdar, höga hastigheter, gropiga och gyttjiga vägar, trottoarkörning, besök på bakgårdar och – skottlossning.

Så vitt vi förstår kom ingen till skada under jakten, vilket med tanke på galenskaperna är helt otroligt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!