Toyota Prius Camper

Toyota Prius Camper – hybrid för friluftsliv

Din nya Toyota Prius kan tyvärr inte dra någon husvagn då bilen inte är typad med dragkrok. Vad gör du då? Gör om din Prius till en Prius Camper, så klart, med plats för dubbelsäng, soffa och annat hemtrevligt.

Nu finns möjligheten att återuppliva gamla campingminnen, denna gång i mer miljövänligt format. Företaget Campinn har utvecklat en prototyp à la Toppola Camper men i stället för att sitta på en Saab är det senaste generationen Toyota Prius som gäller. Glasfiberkomplexet till den japanska hybridbilen är aningen mer strömlinjeformat än originalet från 1980-talet. Med campingdelen monterad växer Priusen med en dryg halvmeter på både längden och höjden (totalt 4,98 respektive 2,05 meter). Hur mycket bygget väger och hur mycket det påverkar bilens prestanda och förbrukning är okänt, likaså vad det kommer att kosta om och när en eventuell försäljning drar igång.

Känt är däremot att det i en Toyota Prius Camper finns plats för en dubbelsäng, alternativt en enkelsäng, soffa och soffbord. Något förtält nämns inte men det går säkert att ordna för mysiga sommarkvällar på campingen.

Är du en vän av naturen i dubbel bemärkelse kan du bara inte säga nej till Toyota Prius Camper, eller?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!