Tusen hästar i en Willys Jeep är svårtyglat

Snabba bilar finns i alla dess former, men aldrig tidigare har vi sett en Willys Jeep med över 1 000 hästkrafter som gör halva kvartsmilen på 7,1 sekunder.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Willy-Overlands klassiska militärfordon, populärt kallad Willys Jeep, är känd för sin seghet och slitstyrka, knappast för sina hästkrafter eller snabba sprinter.

En amerikan vid namn Justin tyckte tydligen att något fattades, för han tryckte nämligen ner en smallblock-V8 på 4,2 liter i sin militärkärra från 1952. Det borde vara tillräckligt, men inte för Justin. Han kopplade på en kompressor på motorn och monterade ett par lustgasflaskor där bak – för skojs skull.

Nu har han ett monster som sprutar ur sig över 1 000 hästkrafter och gör halva kvartsmilen (201 meter) på 7,1 sekunder.

Det är dock inte tiden som imponerar. Det är förarens sätt att hantera bilen. Utan vindruta (aerodynamiken är viktig, typ) och utan bälte (egentligen lite dumdristigt) klänger sig Justin kvar trots bilens tydliga vilja att vilja kasta ur honom ur sadeln vid starten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!