Två års fängelse för 309 km/h på film

Vi har sett det förut, men historien upprepar sig. En förare filmade sig själv när han körde över 300 km/h i olika sportbilar. Polisen upptäckte filmerna och nu är han bakom lås och bom de kommande 28 månaderna.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Filmen lades i går upp på YouTube av polisen i brittiska Northampton, antagligen i avskräckande syfte och förmodligen också för att visa hur dåraktig man är om man filmar sig själv när man begår brott.

Polisen tog 42-årige Shaun Davis för ett tag sedan, bara för att upptäcka att i hans mobiltelefon fanns flera filmer från när han överträder hastigheten på olika vägsträckor med olika bilar. Först en film från 3 oktober 2012 som visar honom köra en BMW i 299 km/h, därefter en från 22 februari 2013 där han kör en Audi RS6 Avant i 309 km/h. Bara en dryg månad senare, 22 mars, når han 309 km/h i samma bil, återigen filmade han det med sin mobiltelefon i högsta hugg. Knappt tre månader senare var det dags igen, annan vägsträcka men samma bil. 290 km/h den gången.

Shaun Davis har ingen nytta av sina snabba bilar längre. Han kan inte ens låna ut dem till sin dotter. 28 månader i fängelse och tio år utan körkort. Dottern fick villkorligt och två år utan körkort. Foto: Polisen Northampton.

Ytterligare en film fanns i hans mobiltelefon, men då körde inte Shaun Davis bilen som var en Nissan GT-R. Hans 23-åriga dotter Jordan Davis fick äran att den 20 augusti 2014 förevigas på film när hon kraftigt bryter hastighetsbegränsningen. 309 km/h återigen.

Polisen såg inte med blida ögon på missgärningarna utan skickade Shaun Davis, via domstolen, till fängelse – två år och fyra månader ska han nu avtjäna. Dessutom kommer han inte att få tillbaka sitt körkort förrän om tio år, och då först efter att ha gjort om hela körkortsutbildningen – i en förlängd variant.

Shaun Davis nekade till brott.

Hans dotter kom lindrigare undan, trots samma hastighetsöverträdelse. Av polisen ansågs hon vara den pådrivande vid det tillfället, men kan vi misstänka att hennes medverkan i en film, i jämförelse med pappans fyra (plus en), ansågs vara förmildrande omständigheter. Hennes körkort drogs in på två och hon fick även en villkorlig dom på ett och ett halvt år.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!