Våglig farsa låter 11-årige sonen köra hans Ferrari

Det ska börjas i tid säger man. Att köra bil i ung ålder på inhägnat område kan ha sina fördelar, men att sättas bakom ratten på en Ferrari 360 Spider – det är vågligt, framför allt av bilens ägare.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Visst har många av oss i ung ålder fått prova på hur det är att ratta en bil, inte sällan någon billigare kärra eller rent av en skrotbil. Men att som 11-åring få sitta bakom ratten i pappas Ferrari 360 Spider och få lov att köra iväg, det har inte många av oss upplevt.

11-åringen i filmen får göra just det – och han klarar av det galant på den stora parkeringen utan några speciella hinder som kan störa framfärden. Med tanke på att bilen har 400 hästkrafter, gör 0-100 km/h på 4,6 sekunder och toppar 293 km/h kan en olycka lätt ske, om man inte har en vältränad gasfot. Men det är just vad killen i filmen har, i alla fall en känslig och försiktig högerfot.

Hur som helst, det är ändå vågligt av farsan.

Fotnot: Du kanske inte använder ordet våglig? Byt i så fall ut det mot våghalsig.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!