071123-mtm-r888

Vansinnig Audi R8 från MTM med 888 hk

Audi R8 är bevisligen en användbar plattform för världens bilförädlare. Det fina chassit har legat till grund för modeller från bland andra Abt, APR och PPI. Nu har även tyska MTM tagit sig an uppgiften att förbättra R8.

De "galna" tyskarna på MTM (Motoren Technik Mayer) är sedan tidigare kända för den smått otroliga Audi TT Bimoto. Då kom man fram till att den bästa lösningen var att trycka ned två stycken fyrcylindriga 1,8-litersmotorer, vilket slutade i sammanlagt 740 hästkrafter. 

Deras nya tolkning av Audis R8 som visades på Dubai Motor Show är inte lika okonventionell, men den är minst lika hänsynslös. Den befintliga 4,2 liter stora V8-motorn har försetts med turbomatning som skrämmer upp motorn till oanade höjder. Detta ger 888 hästkrafter som i sin tur gett upphov till bilens namn, MTM R888. 0-100 km/h är avklarat på tre sekunder blankt, accelerationen stannar först vid 359 km/h. 

R888 finns bara i ett exemplar som är byggt åt en europeisk kund. MTM låter dock hälsa att de gladeligen bygger flera, till ett pris av dryga 2,6 miljoner vardera.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!