Vårdslös motorcyklist har tur med landningen

Att köra för fort och ständigt byta fil är sällan en bra idé, även om man har en lätt och flink motorcykel. Det kan nämligen vara svårt att veta vad som kommer framför - något den här motorcyklisten fick lära sig.
Mattias Skantze

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Vi ser i videon minst fyra motorcyklister som åker i grupp på motorvägen. Efter några sekunder åker en person på en Repsol CBR 600 förbi föraren vi åker med och fortsätter förbi en långtradare. När han kommit förbi verkar han inte riktigt vara förberedd på att det skulle finnas en till bil framför långtradaren.

Föraren med kameran verkar i alla fall ha på sig en motorcykeloverall, men övriga åker i vanliga kläder. Det är därför en väldig tur att när Repsol-föraren kör in i baken på en Honda framför långtradaren så gör han en framåtvolt och landar på bakluckan av Hondan. 

Av beskrivningen att döma så kunde Repsol-föraren gå ifrån kraschen utan större skador, och motorcykeln likaså. Men att köra som förarna i videon gör är aldrig en bra idé.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!