061005_carlsson_ck

Världens bästa coupe blir ännu bättre?

Teknikens Världs Mikael Stjerna provkörde nyligen Mercedes supercoupé CL 500 och kunde efteråt säga att det antagligen är världens bästa bil, i alla fall världens bästa coupé. Carlsson tror de gjort den ännu bättre.

Carlsson är kanske världens bästa Mercedestrimmare. Då är det ju självklart att de ska fixa till kanske världens bästa bil. De har dock valt den med något större motor, CL 600. Mercedes V12:a har normalt en prestanda som kan skrämma livet ur vem som helst men Carlsson tycker inte det räcker. Från 517 hästar till 600 och vridmomentet är rent abnorma 1024 Nm - i en Coupé!

0-100 km/h tar 4,4 sekunder och då åker du ändå i en av de lyxigaste och komfortablaste bilarna i klassen.

Topphastigheten har spärrats till 320 km/h eftersom de däck som finns tillgängliga inte är säkra i högre hastigheter – Carlsson har tänkt på säkerheten också.

Fyra mäktiga 21-tumshjul sitter på plats med 255/30 ZR 21 däck fram och 285/30 ZR 21 däck bak men det finns också 20-tumshjul för den som vill ha lite mer komfort.

Carlsson sätter också på sin elektroniska sänkningssats som gör att du kan höja och sänka bilen med 30mm under körning. Dessutom känner den av hur mycket stötdämparna måste arbeta och justerar automatiskt upp bilen om vägen är gropig och dålig.

När allt detta och lite till är gjort har Mercedes CL 600 bytt skepnad till Carlsson CK60. En sådan kan du få tag i via www.carlsson.de

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!