Världens första dashcam-film

De senaste åren har vi fullkomligt svämmats över av ryska dashcam-filmer, här är föregångaren till samtliga, daterad 1926.

Så här kunde det se ut på New Yorks gator i mitten av 1920-talet. Kameran sitter monterad på ett utryckningsfordon tillhörande New Yorks brandkår och brandmästare Kenlon. Under utryckningen får vi en inblick i den hektiska trafikmiljön i dåvarande New York, gångtrafikanter och bilar kors och tvärs vilket ibland tvingar Kenlon upp på trottoaren för att komma förbi.Nedan följer ytterligare två till filmer varav en från San Francisco daterad 1906 och den andra från Beverly Hills på 30-talet. Den förstnämnda är filmad från en spårvagn och ger oss en unik inblick i hur stadskärnan såg ut innan jordbävningskatastrofen som ödelade 28 000 hus och krävde cirka 1 000 människors liv.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!