Världens häftigaste och knäppaste bilsamling

Vissa samlar på frimärken, andra samlar på bilar. Här har vi en samling av sistnämnda sort som antagligen ingen annan samling i världen rår på när det kommer till bredd och märkligheter.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

En timmes körning söder om Abu Dhabi finns shejk Hamad bin Hamdan Al Nahyans bilsamling i ett gigantiskt komplex mitt ute i öknen. Shejken har hunnit samla på sig en hel del märkliga fordon, för det finns inte bara bilar där. Hamad bin Hamdan Al Nahyan brukar kallas för regnbågsshejken eftersom han har en hel drös med Mercedes-bilar i regnbågsfärgerna, bland annat en bil och färg för varje dag i veckan. Regnbågen har ju som bekant sju färger – rött, orange, gult, grönt, blått, indigo och violett.

Den privata samlingen, som officiellt går under namnet Emirates National Auto Museum, hyser allt från gamla, amerikanska klassiker till moderna sportbilar, från udda specialbyggen till polis- och taxibilar. Lastbilar finns där också i mängder, och så en gigantisk Dodge som faktiskt är körbar.

Ta nu en titt på filmen, den är verkligen sevärd. Vilken bil fastnar du lite extra för?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!