"Världens snabbaste dragrace" är tillbaka!

Det var ju bara en tidsfråga innan MotorTrend för sjätte året i rad skulle släppa ”Världens snabbaste dragrace”. Nu är årets upplaga här - med fler bilar än tidigare.
Mattias Skantze

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Tidigare år har vi fått se tio olika bilmodeller ställa upp på linjen för att tävla om vem som snabbast kan ta sig till mållinjen 402 meter bort. I år har startfältet utökats till 12 tävlande från olika delar av världen och med olika sorters teknik under huven. Från början skulle en Aston Martin V12 Vantage S varit med och tävlat, men den får flytta på sig till förmån för en Dodge Charger SRT Hellcat.

Förra året var det Chevrolet Corvette Z06 som tog hem vinsten. Chevrolet finns representerade i år också, men med en Camaro SS 1LE istället. Hela startlistan i bokstavsordning hittar du här nedanför. Trycker du på modellnamnet så får du lite mer info om bilen:

Acura (Honda) NSX

Audi R8 V10 Plus

BMW M4 GTS

Chevrolet Camaro SS 1LE

Dodge Charger SRT Hellcat

Dodge Viper ACR

Ford Mustang Shelby GT350R

Jaguar F-Type SVR

McLaren 570S

Mercedes-AMG GT S

Nissan GT-R

Porsche 911 Carrera S

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!