Världens snabbaste gräsklippare till Goodwood

Senare i år ska den slå hastighetsrekord men redan nu ställer den upp i Goodwoods backtävling – världens snabbaste gräsklippare.

Vi vet. Det börjar bli tjatigt det här med bilar som ska ställa upp i backtävlingen under Goodwood Festival of Speed som startar i dag, den 12 juli. Men detta fordon kunde vi inte låta bli att lyfta fram – världens snabbaste gräsklippare. Eller vad som senare i år i alla fall hoppas kunna titulera sig som det.

Vi har tidigare skrivit om Honda Mean Mower V2 (då kallad Mk 2), utrustad med en fyrcylindrig motor på 192 hästkrafter från en motorcykel av typen CBR 1000 RR Fireblade, och senare i år är det dags att slå hastighetsrekord. Rekordet i dag, 187,5 km/h, hålls av första versionen av Mean Mower

. Mean Mower V2, som baseras på en Honda HF 2622, väntas klockas för 215 km/h.

Stuntföraren Jess Hawkins från Fast & Furious Live, ska köra gräsklipparen, som är byggd av Team Dynamics som även ligger bakom Hondas BTCC-bilar, längs den klassiska slingan i Goodwood.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!