Världens snabbaste hoj rastar Bugatti Veyron

Än en gång får Bugatti Veyron stryk av Kawasaki Ninja H2, världens snabbaste motorcykel.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Vi har sett mycket snabbt på två hjul, nu är det dags igen. Världens snabbaste motorcykel, Kawasaki Ninja H2 har en teoretisk toppfart på 420 km/h (banversionen H2R, H2:an gör ”bara” 320 km/h) och med 300 hästkrafter accelererar den 216 kilo lätta hojen extremt snabbt. Men har den tillräckligt för att glufsa i sig världens snabbaste bil Bugatti Veyron? Japp, det ser vi i filmerna här. Med rullande start vid 50 km/h har Kawasakin bara problem de första metrarna, sedan säger den ajöss och farväl till Veyron.

Visst, denna 1 001 hästkrafter Veyron är inte världens snabbaste bil längre, det är nämligen ”efterföljaren” Veyron Super Sport med 1 200 hästkrafter som är officiellt snabbast i världen. Men vi har sett film på när en annan Kawasaki Ninja H2 rastar en 1 200-hästars Veyron.

Vi har bara sett Kawasakin bli slagen av en bil en gång, då var det en megatrimmad Nissan GT-R med 1 350 hästkrafter som stod för motståndet.

En annan härlig accelerationsjämförelse dessa filmer får oss att tänka på är den när en Suzuki Hayabusa får en Ferrari 458 Italia att se ut som en Trabant i uppförsbacke.

Icke att förglömma den häftigaste tvåhjulingen av dem alla – den raketdrivna cykeln som får en Ferrari 430 Scuderia att se långsammare ut än en motorlös Trabant som kör i uppförsbacke

.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!