Världens snabbaste motorcykel spöar Veyron – får stryk av ”GT-R”

Världens snabbaste motorcykel är Kawasaki H2R. Över 804 meter, dubbla kvartsmilen, ger den både Bugatti Veyron och McLaren MP4-12C ordentligt på tafsen. Men när den får möta en trimmad Nissan GT-R, då går det sämre.

Suzuki Hayabusa, BMW S1000RR och Yamaha R1 i all ära, men ska det gå snabbt på två hjul är det Kawasaki Ninja H2 som gäller och då framför allt banversionen H2R. Med en vattenkyld, rak fyra på 998 kubik som med kompressormatning når upp till 300 hästkrafter är den i teorin makalöst mycket snabbare än allt annat med sadel. Toppfarten, om än inte testad, ligger på uppemot 420 km/h. Gatversionen gör ”bara” 320 km/h.

I följande tre filmer får vi se Kawasaki Ninja H2R ta sig an tre heta supersportbilar över en sträcka som mäter 804 meter, det vill säga dubbla kvartsmilen.

Först ut är Kawasaki Ninja H2R mot Bugatti Veyron som genomgått Super Sport-modifieringar för att uppnå 1 200 hästkrafter i stället för originalbilens 1 001. Med sin fyrhjulsdrift gör bilen 0-100 km/h på 2,5 sekunder och toppfarten, om vi antar att den är lika snabb som en äkta Super Sport, ligger på 431 km/h. Som vi ser i filmen har Veyron inte en chans mot den 216 kg lätta hojen.

Slutfart Bugatti: 290 km/h

Slutfart Kawasaki:

 313 km/h

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Om en trimmad Bugatti Veyron inte klarar av Kawasakin gör så klart en McLaren MP4-12C inte det heller. Speciellt inte då den är standard med V8 på 625 hästkrafter som via bakhjulen gör 0-100 km/h på 3,1 sekunder. I filmen nedan ser vi att britternas numera nedlagda stolthet inte har en chans.

Slutfart McLaren: 261 km/h

Slutfart Kawasaki:

 309 km/h

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Men hur går det om Kawasaki Ninja H2R ställs mot en Nissan GT-R, denna fyrhjulsdrivna supersportbil som hela världen hyllar jämt och ständigt? Det ska tilläggas att exemplaret i filmen nedan är något trimmad, från originalets 550 hästkrafter till... håll i dig nu... 1 350 hästkrafter. Med den effekten och effektiv fyrhjulsdrift har hojen bara chans de första metrarna, sedan tar GT-R över huvudrollen i denna film, även om marginalen inte är speciellt massiv.

Slutfart Nissan: 335 km/h

Slutfart Kawasaki:

 328 km/h

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!