Foto: Volvo600

Världsrekord med Volvo-bilar i helgen

Minst 600 Volvo-bilar i parad. Det är vad man hoppas få ihop i brittiska Leicestershire i helgen. Då tar man sig in i Guinness rekordbok.

Bilköer är normalt något tråkigt och irriterande men den som tar form på testbanan i Bruntingthorpe, Leicestershire, på söndag den 31 mars klockan 15.00 kommer att formas under glada tillrop. Då samlas nämligen Volvo

-entusiaster för att bilda världens längsta parad bestående av Volvo-bilar. Dagens rekord sattes 2010 i Polen och omfattade 570 fordon (se klippet nedan denna artikel). Området har plats för tusentals bilar men man siktar in sig på att forma minst 600 bilar i ett led.

Gruppen Volvo600 hoppas på en parad med med bilar från olika epoker, såväl i originalutförande som kustomiserade och trimmade. Av säkerhetsskäl kommer bilarna köras i en hastighet på 20 km/h på en slinga som mäter åtta kilometer. Då man kommer att åka ett par varv uppmanas deltagarna att ha minst halva bilens bränsletank full och de åkande får gärna vara utklädda – helst till vikingar.Rekordförsöket har dock även ett mer allvarligt inslag genom att samla in pengar till organisationen Breast Cancer Care UK. I ett YouTube-klipp (se ovan) uppmanar Mike Brewer, känd från teve-serien 

Wheeler Dealers

, Volvoägare att dyka upp på söndag och han tycks ha en än högre ambition om hur många bilar som ska köra i paraden.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!