Volkswagen Golf GTI i ruggig krasch på Nürburgring

Gasen i botten på gröna helvetet, en devis många kör efter. Men det gäller att konstant ha full fokus och att inte ha övertro på sig själv eller bilen. För då kan det gå så här illa!

Olyckan du nu ska titta på inträffade 1 maj, alltså för bara fem dagar sedan. Först ska vi klargöra att varken föraren eller passageraren skadade sig vid kraschen. De har helt enkelt haft änglavakt.

Bilen ifråga är en Volkswagen Golf GTI av generation fem, troligtvis 200-hästarsversionen (tycker oss inte se de extra attiraljer som 230-hästarsvarianten Edition 30 hade), och platsen är Nürburgring. En bana som ofta rankas som en av de tuffaste i världen. Det gäller att ha konstant fokus, annars är man rökt.

Golf GTI-föraren hade helt klart för hög fart när han var på väg ur den långa nedförsåkningen i Fuchsröhre (rävhålet/röret) och det går över till svag vänsterböj samtidigt som det börjar gå upp igen, strax innan Adenauer Forst. Kommer du i för hög fart kan det bli svårkontrollerat. Som i det här fallet där Golfen kom ut på gräset på höger sida och sladden var ett faktum.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!