071112-abt-vw-tiguan

Volkswagen Tiguan i snabb förpackning

Tyskarna på Abt Sportsline har en förkärlek till bilarna från Audi och Volkswagen, så också nya VW Tiguan. Trots former som redan tilltalar många, kan styling och trim från Abt göra bilen till tuffaste suven i stadstrafiken.

Abt Sportsline har redan kommit med olika styling- och trimpaket till Volkwagens stora suv Touareg. Nu är det nya Tiguans, lillebror till Touareg, tur att genomgå tyskarnas behandling och förvandling. Tiguan (alltså utan Abt-mundering) som för övrigt når våra svenska vägar i januari 2008.

Abt Volkswagen Tiguan har sänkt fjädring för ”snabbare” utseende samt justerbara stötdämpare. Fälgarna mäter mellan 18 och 20 tum med 345 millimeter stora bromskivor bakom dessa.

Bilen är utrustad med skärmbreddare i grå plast, ny frontspoiler med hasplåt, omgjord grill med svart rutnät, fyra kromade avgaspipor samt avslutande takvinge.

Men en bil blir inte enbart tuffare och snabbare med ovan nämnda attiraljer. Därför har Abt Sportsline lekt med motorerna i Tiguan. Bensinaren 1,4 TSI med 150 originalhästar pressar ut 200 hästkrafter efter behandlingen. Den som hellre väljer turbodieseln på två liter kan välja mellan effektuttag på 170 eller 200 hästkrafter jämfört med 140 som original.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!