Volvo 855 T5 mot V90 D5 AWD

En populär Volvo-kombi från 1990-talet mot en populär Volvo-kombi från i dag. Bensin mot diesel. Vilken är egentligen kvickast?

Brittiska Carwow var sugna på att se vad som utvecklingsmässigt hänt sedan Volvo 850 T5 i kombiutförande var en populär bil och därför plockade de fram en modern motsvarighet till 855:an, nämligen Volvo V90. Men de gjorde det inte helt enkelt för sig, för de tog inte T5-varianten som man kanske hade kunnat misstänka, däremot D5 AWD eftersom dieseldrift är dominerande i dag (än så länge).Det handlar alltså om 225 framhjuls- och bensindrivna hästkrafter och 340 newtonmeter (hur mycket som finns kvar av dessa siffror låter vi vara osagt) från 1995 mot 235 fyrhjuls- och dieseldrivna hästkrafter och 480 newtonmeter från 2017. Sistnämnda dessutom med Volvos 

PowerPulse-teknik som ska eliminera turbolag. På papperet handlar det som 0-100 km/h på 7,4 respektive 7,2 sekunder. Jämnt med andra ord.

I filmen får vi se hur stora skillnaderna är, om där nu finns några skillnader och till förmån för vilken bil, både vid stillastående och vid rullande start. Klara, färdiga… kör!

Läs mer om Volvo 850 här och följande länk ger dig mer om Volvo V90.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!